Retourneren

Alle Voorwaarden Op Een Rij:

  • 14 dagen bedenktermijn, ingaande vanaf de dag na ontvangst van het product.
  • Geld terug? Binnen 14 dagen na herroeping word het volledige aankoopbedrag teruggeboekt. (Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt).
  • De retourkosten zijn voor eigen rekening.
  • Is het product kapot na 14 dagen? Dan heb je minimaal 1 jaar garantie op het product.

Bedenktermijn en Retourtermijn

Je dient te allen tijde de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden . Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Je hebt dus wel 14 dagen de tijd om te bedenken of je het product retour wilt sturen en hier melding van te maken. Je dient dan wel binnen 14 dagen na deze melding het product retour te sturen. Stel je meldt het na 13 dagen, dan heb je daarna 7 dagen de tijd om het product daadwerkelijk terug te sturen.

Je dient ten alle tijden altijd een aankondiging te doen dat je een retour gaat sturen. Graag met vermelding van het bestelnummer en je email adres. Dit kunt u doen via email info [@] kledingstomer.com of via ons contact formulier

Ook dien je het product goed te verpakken en het liefst in de originele verpakking. Beschadigde producten kunnen niet retour worden gezonden.

Ik wil mijn geld terug

  • Binnen 14 dagen na herroeping wordt het volledige aankoopbedrag teruggeboekt op hetzelfde rekeningnummer als waarmee je hebt betaald. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons, dan nemen we contact met je op.
  • Bij zichtbare gebruikssporen of ontbrekende onderdelen heb je geen recht meer op het volledige aankoopbedrag. In dit geval krijg je van ons een deelvergoeding. Gelieve de artikelen in – indien redelijkerwijs mogelijk – originele verpakking terugsturen.
  • Zijn er ook uitzonderingen? Ja, voor sommige gevallen geldt er een uitzondering waardoor het product niet geretourneerd kan worden:
    • Hygiënische producten kunnen wanneer de verzegeling is verbroken of waarvan delen op het lichaam werden aangebracht niet geretourneerd worden.